Kom i form tillsammans med din hund

Letar du efter ett roligt sätt att komma i form och tillbringa kvalitetstid med din pälsvän? Att gå en promenad eller springa med din hund är ett utmärkt tillfälle att knyta band, men det är också ett fantastiskt sätt att förbränna kalorier och förbättra din allmänna hälsa. Och med en Amazfit-smartwatch kan du enkelt spåra dina steg, distans och förbrända kalorier under träningen. I det här blogginlägget ska vi utforska hur du kan använda din smartwatch för att hålla dig motiverad och uppnå dina träningsmål samtidigt som du njuter av lite frisk luft och kvalitetstid med din hund.

Det bästa av allt är att Amazfit har gjort det möjligt att byta armbanden på din smartklocka. Så vill du uppgradera din smartklocka och sätta din egen stil med ett nytt Amazfit armband kan du enkelt med bara några få klick få en helt ny klocka. 

Ställ in dina mål

Det första steget till ett lyckat träningspass med din hund är att sätta upp dina mål. Oavsett om du försöker gå ner i vikt, förbättra din kardiovaskulära hälsa eller helt enkelt lindra stress, kommer det att hjälpa dig att hålla dig motiverad om du har en klar uppfattning om vad du vill åstadkomma. Med din Amazfit-smartwatch kan du ställa in dagliga träningsmål och spåra dina framsteg över tid, så att du kan se hur långt du har kommit och vad du behöver göra för att nå dina mål.

Använd GPS:en för att följa din rutt

En av fördelarna med att använda en Amazfit smartwatch för dina hundpromenader eller löprundor är dess GPS-funktionalitet. Du kan spåra din rutt och distans och till och med spara dina favoritpromenad- eller löpvägar för framtida träningspass. Med den här funktionen kan du också övervaka ditt tempo och din hastighet, så att du gradvis kan öka intensiteten när du blir bättre.

Räkna dina steg och förbrända kalorier

Förutom att spåra din sträcka och rutt kan din Amazfit-smartwatch också räkna dina steg och uppskatta kaloriförbränningen under träningspasset. Denna information är viktig för att hålla koll på dina framsteg och för att hålla dig motiverad. Du kan till och med ställa in påminnelser om att gå upp och röra på dig om du har suttit för länge, vilket är en bra funktion för hundägare som arbetar hemifrån eller har ett stillasittande arbete.

Använd pulsmätaren för att hålla dig i rätt zon

För en mer exakt mätning av din träningsintensitet innehåller din Amazfit smartwatch även en pulsmätare. Med den här funktionen kan du hålla dig i rätt pulszon för att maximera din kaloriförbränning och öka din kondition. Den är också användbar för att övervaka din hunds hjärtfrekvens under träningen, eftersom vissa raser kan överanstränga sig om du inte är uppmärksam.

Synkronisera med Amazfit-appen för en fullständig översikt

Amazfit-appen ger dig slutligen en fullständig översikt över din dagliga, veckovisa och månatliga aktivitet, inklusive steg, distans, förbrända kalorier, hjärtfrekvens och sömnkvalitet. Du kan ställa in anpassade meddelanden för dina mål och prestationer och dela dina framsteg med vänner och familj. Den här funktionen är utmärkt för att hålla dig ansvarig och motiverad, särskilt om du tävlar med vänner eller försöker nå ett personligt rekord.

Glöm även inte bort att du enkelt kan köpa din Amazfit nya armband och personalisera din smartklocka. Varför inte ha samma färg på ditt armband som du har på din hunds koppel?